VIDEO/ Zbulohet arsyeja e tërheqjes së kandidates për ambasadore në Tiranë, gazetarja e FOX jep detajet…

Presidenti amerikan Donald Trump ka tërhequr nga nominimi zyrtaren e lartë që pritej të konfirmohej si ambasadore e SHBA në vendin tonë. Mediat amerikane raportojnë se zyrtarja e Departamentit të Shtetit, që ishte në pritje të konfirmimit si Ambasadore e SHBA në Shqipëri ka komunikuar me ish-spiunin britanik Christopher Steele, që hartoi dosje false per Trump dhe kishte informuar një zyrtar të lartë, para dhe pas zgjedhjeve presidenciale të 2016-ës.

Emërimi i Kathleen Ann Kavalec u tërhoq së fundmi nga Presidenti Trump, sipas një zyrtari të Shtëpisë së Bardhë të Lartë. Kavalec priste që të konfirmohej si ambasador në Shqipëri, por e shkuara e saj e penalozoi. U zbulua se ajo kishte takuar personalisht dhe ishte në komunikim me Steele para dhe pas zgjedhjeve presidenciale të 2016-ës. Kavalec, punonjëse e Departamentit të Shtetit, ka punuar për sekretaren e shtetit Victoria Nuland.


Ajo ishte gjithashtu përkrahëse e ish presidentit Obama dhe kandidates demokrate Hillary Clinton, duke dhënë një donacion të vogël prej 250 dollarësh në 2012 në Fondin e Fitores së Obama dhe një tjetër prej 250 dollarë për Clinton në 2016.

Zyrtarët e Departamentit të Shtetit i referuan Shtëpisë së Bardhë pyetje lidhur me Kavalec. Megjithatë, një zyrtar i lartë i Shtëpisë së Bardhë i tha SaraACarter.com se Presidenti Trump ka tërhequr nominimin e saj.

“Ajo është emëruar përmes procesit të karrierës, por Presidenti tërhoqi nominimin e saj,” tha zyrtari i Shtëpisë së Bardhë.

Më tej u tha se ajo “nuk është në pritje në Senat dhe asnjëherë nuk është konfirmuar në këtë post”.

Megjithatë, faqja e internetit të Departamentit të Shtetit vazhdon ta tregojë Kavalec si kandidat.

Në vijim të hulumtimeve, provë e bashkëpunimit janë edhe disa emaile, që zbulojnë se Kavalec dhe Ohr kanë qenë në kontakt me Steele para dhe pas zgjedhjeve presidenciale të 2016-ës. Të dy kishin komunikuar gjithashtu përmes emailit dhe takimeve rreth hulumtimit të Steele mbi dosjen anti-Trump.

Më 21 nëntor 2016, Kavalec dhe Ohr shkëmbejnë emaile të shumta. Ajo i referohet një ish-biznesmeni rus, i cili erdhi në Shtetet e Bashkuara, të cilin Kavalec e kishte takuar në vitin 2014. Ajo gjithashtu përmend Serge Millian, figurë qendrore në mbledhjen e informacionit të përdorur nga Steele në dosje .

Sipas ish-këshilltarit të politikës së Trump, një biznesmen i lindur në Bjellorusi, u bë një burim i padëshiruar i Steele. Papadopulos beson se Millian po punonte me FBI-në dhe prandaj po përpiqej të ndërtonte një marrëdhënie me të, siç raportohet në The Ëashington Post.

“Vetëm duke rikujtuar shënimet e mia me Chris Steele, unë shoh se Chris dhe biznesmeni rus kanë lidhje me Serge Millian, një emigrant i cili është identifikuar nga FT si kreu i Odës Ekonomike të Rusisë Amerikane”, tha Kavalec Ohri në 21 nëntor 2016 email.

“Kathy – faleminderit që keni marrë kohë për t’u takuar me ne”, tha Ohri në një shkëmbim të postës elektronike atë ditë. “Unë me të vërtetë shpresoj se ne mund të marrim diçka këtu.”

Ohri po i përgjigjej një email-i të dërguar Kavalec, ku i thoshte se biznesmeni “ishte larguar nga Rusia sepse tha se ishte i shqetësuar që ai mund të hetohet – siç kujtoj ai tha se kishte marrë një thirrje në gjykatë për disa çështje.”