VIDEO – Shuhet një nga ikonat e humorit shqiptar, bëri histori me “A doni më për Belulin…”

Ndërron jetë në moshën 89-vjeçare aktori i mirënjohur fierak Fuat Boçi. Aktori i qindra roleve ka ndërruar jetë në shtëpinë e tij në qytetin e Fierit dhe përcillet për në banesën e fundit këtë të martë në orën 12:00.


Fuat Boçi lindi në vitin 1931 në Voshtinë dhe në vitin 1938 familja e tij u shpërngul në Fier.

Boçi spikati për talentin e tij si aktor komik dhe si këngëtar në vitet e ushtrisë dhe është një ndër aktorët themelues të Estradës së Fierit, më 1957. Në vitin 1965, vijoi studimet në liceun artistik “Jordan Misja”.

Boçi ka marrë pjesë në rreth 160 premiera duke luajtur mbi 600 role. Krahas varietesë, ka luajtur shumë role edhe në pjesë për fëmijë, sikurse në teatrin e kukullave të qytetit.

Mbështet Shkodraweb Media në misionin e vet! FALEMINDERIT!

U bë thuajse proverbial me ‘Belulin’ te monologu “A doni më për Belulin”, nivel të cilin e arriti edhe me rolin e Lipe Shtogut te skeçi, “Lipja prapa liste” e Pëllumb Kullës. Fuat Boçi mban titullin “Qytetar Nderi i Fierit” dhe “Artist i merituar”.


REKLAMAT NË KËTË FAQE, JANË I VETMI BURIM PËR TË GARANTUAR PAVARËSINË, PAANËSINË DHE PROFESIONALIZMIN E KËSAJ MEDIA. NËSE KENI MIRËSINË NË KËTO REKLAMA, JU NA JEPNI NJË MBËSHTETJE TË ÇMUAR! FALEMINDERIT!

Fibank Albania