Video/ Pamje spektakolare te ures me te gjate ne bote per kembesore…

Ura këmbësore më e gjatë në botë u hap të shtunën në alpet zvicerane pranë qytetit të Zermattit. Struktura e gjatë 494 metra dhe rreth 85 metra e lartë varet mbi luginën Grabengufer. Bordi i Turizmit në Zermatt pohon se kjo është ura është më e gjatë në botë, edhe pse një urë e ngjashme në Austri varet rreth 110 metra lart nga toka.
Për ndërtimin e urës u deshën rreth 10 javë, ndërsa kabllot peshojnë rreth 7,257 kg. Ura ndodhet përgjatë gjurmës Europaweg, një rrugë dy-ditore në këmbë midis Zermatt dhe Grachen që ofron një pamje spektakolare të Matterhorn 4,478 metër i lartë. Ura zëvendësoi një urë tjetër të ngjashme, e cila u mbyll në vitin 2010 për shkak të dëmtimit të shkëmbinjve, gjë që e detyroi alpinistët të ngjiten në 500m poshtë në luginë dhe të ktheheshin përsëri./OraNews/