VIDEO/ Nuk është qënie njerëzore, njihuni me mikpritësin virtual që moderon lajmet në Kinë

Agjencia shtetërore e lajmeve kineze “Xinhua” prezantoi këtë javë anëtarin më të ri të redaksisë së saj, i cili mund të moderojë lajmet duke folur “pa u lodhur”, gjatë gjithë ditës, në çdo vend dhe kohë.

Kina pretendon të ketë krijuar për herë të parë imazhin e një folësi jonjerëzor të lajmeve në botë ku këtë herë ka prezantuar para publikut mikpritësin e ri virtual, në agjensinë e lajmeve kineze Xinhua, i cili nuk është një njeri, por thjesht imazhi i vërtëtë i një drejtuesi që moderon edicionin e lajmeve.

Gazetarëve u mjafton të shkruajnë tekstin në anglisht, dhe kompjuteri përdor zërin e folësit origjinal dhe pamjen e tij për të riprodhuar lëvizjen e buzëve, me saktësi të frikshme, dhe leximin e tekstit e bën me zë pothuajse të padallueshëm nga origjinali.

“Kjo është dita ime e parë në agjencinë e lajmeve Xinhua,” tha spikeri gjatë transmetimit inaugurues, së medias.

Ai mëson nga videot e transmetimit të drejtpërdrejtë vetë dhe mund të lexojë tekstet, natyrisht si një moderues professional i lajmeve. Folësi është realizuar nga agjencia kineze e lajmeve “Xinhua”, dhe u paraqit në një panair të zhvillimeve të shpikjeve të reja teknologjike në lidhje me internetin, të mbajtur në Kinë.

Loading...

Më shumë artikuj nga ShkodraWeb:

Zvicra i bën dhuratën e papritur shqiptares që lindi gjashtënjakë, deri në moshën 18- vjeç të gjithë fëmijët…

NDODH EDHE KËSHTU/ Shqiptari nga Vjena i dhuron vilën e tij Nexhmije Hoxhës: Të jetojë me gjithë familjen…

VIDEO/ Prej 3 muajsh në luftë për jetën, 15-vjeçarit nga Shkodra i duhen 50 milionë lekë për të mbijetuar…

Close