VIDEO – “Ja pse u përfshi djali im nga Anglia”, pengmarrja e Jan Prengës, flet misionari nga Shkodra Nikoll Shullani…

Nikolle Shullani, kryetar i Shoqatës së Misionareve të Paqes dhe Pajtimit të Gjaqeve në Shqiperi flet për mediat dhe sqaron pozicionin e tij dhe të djalit në pengmarrjen dhe më pas vd.e.kjen e Jan Prengës. Në deklaratën e tij, Shullani tregon se i është kërkuar nga vëllai, xhaxhai dhe kushëriri i Janit që të ndërmjetësojë për lirimin e Prengës, marrë peng më 17 janar të këtij viti, ndaj ai ka kontaktuar me disa familje në Shkodër. Më pas, Shullani thotë se ka përfshirë edhe djalin e tij që të ndihmonte në këtë çështje.

“Une i kam thene djalit tim ne Angli, Gezimit qe e kam prej 22 vitesh qe te flas me Prengajt se ne i kemi miq dhe i njoh prej shume vitesh.Familjeve ne Shkoder i kam thene qe nese kane lidhje ta lirojne Jan Prengen sepse i kam thene qe per çfare ju ka borxh familja Prenga, jam une dorezane. Djali ka folur me Astritin dhe i ka thene qe nese keni marre mallin dr.o.gen dorezojeni sepse ka folur babai me familjet ne Shqiperi per te liruar pengun. Astriti e ka dorezuar dr.o.gen por pengu nuk eshte liruar. Djali im Gezimi vetem i ka pyetur dhe nuk ka asnje lidhje me dr.o.gen dhe nuk eshte e vertete se djali im ka marre dr.o.gen nga kontinieri, sepse kontinieri ka qene me banane dhe eshte e pamundur per tu futur. Djali im nuk ka asnje lidhje pervecse eshte munduar te ndihmoje dhe te beje ndermjetesin me Prengajt”, sqaron ai.


DEKLARATA E PLOTE

Ka ardhur Anton Prenga, Pjeter Prenga dhe Zef Prenga, vellau, xhaxhai dhe kusheriri duke me thene se dyshojme se disa shtetas nga Shkodra kane marre peng Jan Prengen. Une kam shkuar tek familja Doçi por babai i tij me ka thene se kam 8 muaj qe nuk kam folur me djalin Gent Doçin dhe do mundohem te flas sepse nuk eshte ne Shqiperi dhe se eshte ne kerkim nderkombetar per llogari te Italise.

Familja Doçi nuk me ka kthyer asnje pergjigje nese kane apo lidhje me rrembinin. Kam shkuar te familja Bleta e Martin Bletes por as ata nuk me kane kthyer nje pergjigje. Kam shkuar tek familja Geshtenja dhe me kane pritur. Pas disa ditesh me kane thirrur dhe me kane thene se Korado Geshtenja nuk ka asnhe lidhje dhe pasi te kryej llogarite me shtetin shqiptar duke qene se eshte ne kerkim eshte i gatshem per te bere be ne kishe ne pranine e 24 burrave siç e kerkon kanuni e zakoni dhe nese ben kete betim eshte i lare sepse te besh be eshte gje e madhe.

Me pas une i kam thene djalit tim ne Angli, Gezimit qe e kam prej 22 vitesh qe te flas me Prengajt se ne i kemi miq dhe i njoh prej shume vitesh. Familjeve ne Shkoder i kam thene qe nese kane lidhje ta lirojne Jan Prengen sepse i kam thene qe per çfare ju ka borxh familja Prenga, jam une dorezane.

Djali ka folur me Astritin dhe i ka thene qe nese keni marre mallin dr.o.gen dorezojeni sepse ka folur babai me familjet ne Shqiperi per te liruar pengun. Astriti e ka dorezuar dr.o.gen por pengu nuk eshte liruar.

Djali im Gezimi vetem i ka pyetur dhe nuk ka asnje lidhje me dr.o.gen dhe nuk eshte e vertete se djali im ka marre dr.o.gen nga kontinieri, sepse kontinieri ka qene me banane dhe eshte e pamundur per tu futur. Djali im nuk ka asnje lidhje pervecse eshte munduar te ndihmoje dhe te beje ndermjetesin me Prengajt.

Djali im nuk i njeh as Doçajt, as Geshtenjen dhe as Bleten. Jam une qe i kam kerkuar djalit qe te flase me Astritin dhe nuk ia ka kerkuar askush tjeter. Me sa dime drogen Astrit Prenga ia ka marre nje anglezi sepse ai i ka patur nje borxh prej 700 mije paund dhe nuk e ka ditur se mund te kete lidhje kush tjeter.

Djali im nuk e njeh as Dritan Rexhepin dhe askend tjeter dhe eshte munduar vetem te ndihmoje ashtu si une. Me njohin shqiptaret ne gjithe boten dhe kane respekt sepse kemi zgjidhur shume probleme. Kanuni ka mbi 500 vite qe zbatohet dhe ne nuk e shkelim.

 ABCOM ║ VODAFONE