VIDEO – Dritan Abazoviç pritet me protesta në hyrje të Radiotelevizionit të Malit të Zi ku ishte ftuar për një intervistë

Qytetarët e mbledhur janë shpërndarë në mënyrë paqësore në Podgoricë me rastin e formimit të mundshëm të qeverisë minoritare të Malit të Zi.

Protestuesit kanë protestuar sot para godinës së qeverisë malazeze dhe godinës së RTCG- Radio Televizionit të Malit të Zi, duke brohoritur “Dil fëmijë” dhe “I more lekët Dritan”.


Zëvendëskryeministri Dritan Abazovic, i cili sonte është edhe i ftuar në RTCG, doli para protestuesve, të cilët ishin nisur drejt tij, ndërsa policia ka parandaluar përplasjen e mundshme.

Abazovic tha gjithashtu se nuk mund të ketë vullnet elektoral pa URA, partinë që ai kryeson. Të tubuarit nuk e kanë lejuar të flasë për një kohë të gjatë dhe më pas Abazoviç është kthyer në godinën e RTCG-së.

Në mesin e protestuesve ishin edhe zyrtarë demokratë – Albin Ceman, Danilo Sharanoviç dhe Vladimir Martinovic, Mali i Zi i Bashkuar, presidenti i së djathtës Marko Milaçiq.

Të grumbulluarit kanë bllokuar rrugën “Stanko Dragojeviq” dhe kanë thirrur “Dritan i keni marrë lekët”.