VIDEO – “Ambasadori i përjetshtëm i maleve tona”, humbi tragjikisht jetën me 30 dhjetor 2021, përkujtohet Ndoc Mulaj

“Ndoc Mulaj ambasadori i përjetshëm i maleve tona”, nën këtë moto shoqata Terbuni, federatat e Alpinizmit, Turizmit dhe Bjeshkatarëve në Shqipëri e Kosovë, nën përkujdesjen e bashkisë Pukë, përkujtuan ambjentalistin Ndoc Mulaj, i cili gjatë eksplorimit të malit të Munellës humbi jeten me 30 dhjetor 2021, teksa kushtet e motit u përkeqësuan me erëra të forta.

500 alpinistë dhe bjeshkatarë nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi sëbashku me familjarë të Ndoc Mulaj u ngjiten në vendin ku ai humbi jeten tragjikisht duke vendosur aty një gurë përkujtimor.


Pjesë e kësaj ngjitje ishte dhe eksploratori Ilir Shyti, i cili i mbijetoi tragjedisë se Munellës, 30 dhjetorin e shkuar. I përjetshëm kujtimi dhe vepra e Ndoc Mulaj!

Faleminderit Perparim Laçi për organizimin dhe të gjithë atyre që moren pjesë! /Publikuar në faqen zyrtare në Facebook të Bashkia Pukë/