Toka greke lëkundet 14 herë brenda më pak se 90 minutave, raportohet për jetë të humbura dhe të plagosur nga termetet

Një situatë e pazakontë në vendin fqinj, Greqi, në orët e pra të mëngjesit të sotëm. Në më pak se 90 minuta, zona e Kretës është tronditur nga termeti 14 herë, më i madhi me magnitudë 6 ballë. Lëkundja e parë është ndjerë në orën 06.17 sipas asaj lokale dhe më e fundit në o7.36.

Deri në këto momente raportohet për një jetë të humbur, 9 të dëmtuar dhe shumë shtëpi të shkatërrura. përveç panikut që është përhapur tek banorët. Megjithatë, pritet komunikimi zyrtar i autoriteteve të emrgjencave të Greqisë.