NEWS I ShkodraWeb.com

ShkodraWeb Media – E Verteta të bën të lirë!

STUDIMI/ Konsumimi i kafesë darkave nuk ua prish gjumin, kujdes nga diçka tjetër…

Nuk duhet të jeni të shqetësuar se do mbeteni pa gjumë nëse pini kafe në darkë. Sipas një studimi të ri, është konstatuar se pirja e alkoolit është shumë më e mundshme të ua prish ciklin e gjumit se sa kafeja. Nikotina po ashtu është ndër shkaqet kryesore të insomnias apo pagjumësisë.

Shkencëtarët nga Universitetet e Floridas, Harvardit dhe Mississipit kanë gjetur se kafeja nuk ka asnjë lidhje me pagjumësinë. Studimi ka përcjellur 785 persona në një periudhë 14 vjeçare. Këta persona kanë qenë të gjithë afrikanoamerikan, pasi që ata njihen si grupi i njerëzve që vuajnë më së shumti nga mungesa e gjumit dhe vuajnë nga pagjumësia.


Gjithashtu është gjetur se pirja e cigareve elektrike ndikon në një gjumë jo të mirë.

Copyright © ShkodraWeb Media ׀׀ Të gjitha materialet tona mund të riprodhohen/rishpërndahen lirisht nga mediat e tjera por duke përmendur burimin se nga është marrë informacioni.
ShkodraWeb Media
ShkodraWeb Media