Sinoptikanet paralajmerojne: Gushti vjen me temperatura deri ne 40 grade celcius

Ditët e kaluara i gjithë territori i vendit është përfshirë nga uljet e lehta të temperaturave, por që në ditët në vazhdim pritet që në vend të rikthehet i nxehti afrikan.
Sinoptikanët parashikojnë se duke nisur nga fillimi i fundjavës do të rriten temperaturat, dhe javën e parë të gushtit ato do të arrijnë në 40 gradë celsius. Keshillat kryesore jane: evitimi i daljes se panevojshme nga shtepite nga ora 11.00 deri ne oren 17.00, sidomos per te moshuarit dhe te miturit, konsumimi i sa me shume lengjeve si dhe, per cdo shqetesim te mundshem ti drejtoheni menjehere mjekut.