“Shqiptarin me te urryer ne bote” e pret gati “burgu i kollareve te bardha”

I cilësuar si “shqiptari më i urryer” për sërë të një vargu të gjatë mashtrimesh në shtetin amerikan, Martin Shkreli do të shërbejë 4 muaj në Qendrën Metropolitanë të Dënimit në Brooklyn. Ky institucion është i njohur si burgu i “kollareve të bardha”. të dyshuarve për terrorizëm, kontrabandistëve të drogës dhe mafies, të cilëve u mohohet aksesi në shumë shërbime.
Këtë verë Martin Shkreli u dënua për mashtrim të letrave me vlerë dhe ai mendonte se do të kalonte më pak se një vit në një “klub federal”, një burg me siguri minimale ku ai do të zhvillonte aftësitë e tij të tenisit. Mirëpo, në vend të kësaj Shkreli do të jetë në burgun e “kollareve të bardha” deri në Janar të vitit 2018.
Në këtë godinë vuajnë dënimin më shumë së 1.800 të burgosur dhe aty mohohet aksesi në internet, klasa të ndryshme kursesh apo aktivitete tjera që lehtësojnë periudhën e burgimit.
Shqiptari 34-vjeçar, ish-ekzekutiv i kompanisë farmaceutike të Turing në SHBA u vu në qendër të “sulmeve” pas rritjes ekstreme të çmimit të një ilaçi antiparazitik. Që nga kjo kohë ai mban nofkën e “njeriut më të urryer në Amerikë”.
Megjithatë në këtë rast i ka shpëtuar burgut, urdhri për burgosjen e tij u lëshua pasi Shkreli ofroi 5.000 dollarë shpërblim për atë që do i siguronte një fije nga floku i Hillary Clinton.
Ky veprim është cilësuar i rrezikshëm nga Gjykata, sepse ndjekësit e Shkrelit mund ta merrnin seriozisht këtë ofertë.