SENSIBILIZIM – Këngëtarja e mirënjohur ka nevojë për ndihmën tonë, lind nisma humanitare “Një ditë punë për Luljetën”

Dy ditë më parë kronikani i palodhur që mbulon Korçën, Pogradecin dhe zona të tjera përrreth, Tonin Frrokaj me origjinë të herëshme mirditase, na sjell një kronikë e cila ka tronditur rëndë opinionin në përgjithësi e komunitetin e artit në veçanti.


I menjëhershëm ka qenë reagimi i komunitetit mirditas në veçanti e sidomos atij artistik, në Shqipëri e diasporë.

Një ndër pjestarët e dikurshëm të Pallatit të Kulturës në Mirditë, Agostin Pal Gjomarkaj me tu njohur më situatën e rëndë pas kronikës së gazetarit Tonin Frrokaj, ka hedhur idenë e hapjes së një numri llogarie ku mund të ndihmohet kjo familje në situatën e rëndë ku ndodhet, teksa kryefamiljari fatkeqësisht po përjeton një sëmundje të rëndë.

Pikërisht sot në ambientet e Pallatit të Kulturës në Mirditë, aty ku Luljeta Përbasha ka dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm si artiste, por edhe si drejtuese e ish-Pallatit të Pionierëve u mblodhën një grup artistësh për të marrë masat e para në këtë drejtim.

Nën drejtimin e drejtorit të kulturës z. Gjergj Marku u vendos hapja e numrave të përkohshëm të llogarisë në LEKË, USD dhe EURO.

Mbështet ShkodraWeb Media

Logaritë u hapën me tre firma, të përbërë nga gazetari Aleksandër Ndoja dhe këngëtarët Fran Preçi e Gjovalin Filopati.

Janë të ftuar të gjthë ata që kanë mundësi të kontribuojnë “Një ditë punë për Luljetën”, ndërsa në fund të kësaj nisme qytetare, tre firmëtarët e sipërcituar vetëm duke qënë sëbashku, pasi dhe vetë banka nuk njeh rrugë të ndërmjetme, sipas kontratës paraprake të nënshkruar, në prani të vetë Luljeta Përbashës do të bëjë spostimin e fondit me qëllim blerjen e një banese modeste.

NR E LLOGARISË, RAIFFEISEN BANK

Në lekë Shqiptare:

Nr. i Llogarisë: 0100883976

Iban: AL1620215 0000000000 100883976

Kodi: SWIFT: SGSBALTX

Ne EURO:

Nr. Llogarisë: 0110883976

Iban: AL9820215 0000000000 110883976

Kodi: SWIFT: SGSBALTX

Në Dollarë Amerikanë (USD)

Nr i llogarisë: 0120883976

IBAN: AL8320215 0000000000 120883976

Kodi: SWIFT: SGSBALTX

Faleminderit.

Luljeta Përbasha është këngëtare. Në dhjetor 1977, Luljeta Përbasha merr pjesë në Festivali i 16-të në RTSH me këngën “Qendrojme si malet”. Në dhjetor 1980, Luljeta Përbasha merr pjesë në Festivali i 19-të në RTSH me këngën “Do Vij Patjetër”.

Më datë 21 shkurt 2013, Luljeta Përbasha & Anton Gjoka publikojnë videoklipin “Lërmi plagët nënë të më therin”.

ShkodraWeb Channel