“Rekomandim urgjent…”, eksperti i shendetit publik porosi për mbrojtjen nga Covid-19: Maskat nuk mjaftojnë…

Eksperti i Shëndetit Publik, Erion Dasho i ka bërë thirrje personave mbi moshën 65-vjeç që të shmangin përdorimin e transportit urban.

Dasho ka komentuar fotot që qarkullojnë në rrjetet sociale, ku qytetarët e shumtë janë dyndur në autobuzat e linjave kryeqytetase për të shkuar në punë apo shtëpi.


Por sipas tij, fotot e qytetarëve që rrinë afër njëri-tjetrit, pa maska përbëjnë shqetësim për përhapjen e të infektuarve nga COVID-19.

“Mbajtja e maskës nga ju vetë nuk mjafton dhe nuk ofron mbrojtje të mjaftueshme në se të gjithë pasagjerët në mjet nuk respektojnë distancimin fizik dhe mbajtjen e maskave”- thekson ai.

“REKOMANDIM URGJENT!!!

Me hapjen e transportit publik dhe fotot që qarkullojnë në rrjet ku udhëtarët qëndrojnë ngjitur dhe pa maska, i rekomandoj personave me moshë mbi 65 vjeç dhe/ose atyre të prekur nga sëmundje kronike të EVITOJNË ME ÇDO KUSHT TRANSPORTIN PUBLIK DERI SA TË KRIJOHET BINDJA SE KY SISTEM DO TË ZHVILLOHET I SIGURT!

Mbajtja e maskës nga ju vetë nuk mjafton dhe nuk ofron mbrojtje të mjaftueshme në se të gjithë pasagjerët në mjet nuk respektojnë distancimin fizik dhe mbajtjen e maskave.

MBRONI VETEN!!!”, thekson Erion Dasho

 ABCOM ║ VODAFONE