Zbulohet perberja e plote e qeverise Haradinaj, ja si ndahen portofolet ministrore

Zbardhet marrëveshja mes partive politike në Kosovë për qeverinë e re. PDK do të ketë 6 ministri dhe një zëvendëskryeministër, AAK do të ketë 2, Nisma për Kosovën 3 ministri dhe një zëvendëskryeministër dhe AKR do të ketë zëvendëskryeministrin e parë dhe 4 ministri sipas gazetës Blic. Sot Haradinaj mori mandatin për formimin e qeverisë, ndërsa të shtunën pritet të votohet në Kuvend.
Lista e plotë:
PDK
Zëvendëskryeministër
Ministria e Financave
Ministria e Shendetesise
Ministria e Kultures, Rinise dhe Sporteve
Ministria e Integrimeve
Ministria e Drejtesise
Ministria e Inovacionit dhe Ndermarresise
AAK
Ministria e FSK-së
Ministria e Infrastruktures
NISMA
Zevendeskryeminister
Ministria e Punes dhe Mireqenies Sociale
Ministria e Arsimit
Ministria e Tregtise dhe e Industrise
AKR
Zevendeskryeminister i pare
Ministria e Puneve te Jashtme
Ministria e Brendshme
Ministria e ZHvillimit Ekonomik
Ministria e Mjedisit
Dardan Gashi
Zevendeskryeminister
Ministria e Diaspores dhe e Investimeve Strategjike
Lista Serbe
Zevendeskryeminister
Ministria per Kthim
MAPL
Ministria e Bujqesise