Qendra shendetesore Velipoje 55 vizita ne dite, probleme kardiake dhe respiratore

Rreth 55 persona ne dite paraqiten prane Qendres shebdetesore ne Velipoje per te kerkuar ndihme. Pjesa me e madhe e tyre kane problemed kryesisht respiratire dhe kardiake. Por sipas drejtorit te shendetit public, nuk mungojne as rastet e pickimeve. Moshat e treta jane me te prekura nga problemet kardiake. Ndersa urgjenca eshte e pajisur me te gjitha medikamentet. 2 raste te moshes se trete kane rezultuar fatale, e 2 te tjere te mbytur ne plazhin e Velipojes. Aktualisht bregdeti I Velipojes eshte ne fluksin me te larte te turisteve, ndersa qendra shendetesore aty punon me turne duke qendruar 24 ore ne gadishmeri. /ROZAFZ.TV/