“PS nuk hiqte dorë, të garantohet 100% identifikimi biometrik”, Bylykbashi iPD-së : Ishim gati për konsenus…

I mandatuari nga opozita, Oerd Bylykbashi ka thënë se sot marrëveshja nuk u arrit pasi PS nuk hiqte dorë nga privilegjet kurse opozita ishte gati për konsesus.

”Ofruam konsensus për çështjet e rëndësishme. PS nuk ishte gati. Opozita nuk heq dorë nga garancitë për votën e qytetarëve shqiptarë dhe për një process zgjedhor që krijon legjitimitet për të gjithë aktorët. Do të vijojmë punën për konsensusin dhe presim nga PS të jetë gati.


PS do të mbajë privilegjet dhe të kapë komisionet apo KQZ. Boshllëqet që ata duan të lënë janë të mëdha.

Falenderoj kontributin të partnerëve ndërkombëtare në përpjekjet për të gjetur kompromis, kemi bërë koncesionet tona por PS nuk hiqte dorë nga privilegjet e qeverisë mbi procesin zgjedhor, pikërisht e keni parë edhe vjet.

Kështu që t’ia lëmë të gjejmë zgjidhje me kompromis asnjë nga garanci. Le t’i lëmë PS kohë të kuptojë se KQZ nuk do jetë ai institucion që është pronë e saj. Jemi para një modeli të ri, por nuk mund të jetë pronë e PS. Le të kuptojë që procesi i administratës, ngritja e një administrate që garanton depolitizmin nuk mund të jetë fallco, komisionerë të maskuar.

Janë të ndërlidhura ccështjet, biometrika e lidhur me administratën, por edhe thelbësisht që KQZ s’mund të jetë pronë. Jo vetëm këto shtylla janë të zgjidhura kompromisi do arrihet shumë shpejt.”- tha Bylykbashi.

Copyright © ShkodraWeb Media

ShkodraWeb Media

ShkodraWeb Media