Prokurorja e Shkodrës i rikthehet studimeve për një vit, vetting- u e pezullon nga detyra për mangësi profesionale

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi të pezullojë për një vit nga detyra prokuroren e Shkodrës, Marsida Frashëri dhe e dërgoi atë për të ndjekur programin e trajnimit sipas kurrikulave të miratuara nga Shkolla e Magjistraturës.

“Në përfundim të këtij trajnimi, pas administrimit të rezultateve të arritura nga subjekti, Komisioni do të përfundojë procesin e rivlerësimit bazuar në të tre kriteret,” deklaroi kryesuesi i trupës së KPK, Lulzim Hamitaj.


Gjatë seancës dëgjimore të zhvilluar të martën më 10 maj, prokurorja Frashëri u përball me barrë prove për kriterin profesional, pasi për 27 dosje nuk kishte kryer veprime hetimore sipas KPK-së. Frashëri këmbënguli se këto situata kishin ardhur prej ngarkesës së lartë dhe problemeve të sistemit.

Procesi i rivlerësimit për prokuroren Marsida Frashëri po kryhet nga trupa e kryesuar nga Lulzim Hamitaj, me relatore Valbona Sanxhaktarin dhe anëtare Genta Tafa Bungon.

Frashëri është magjistratja e katërt për të cilën Komisioni vendos ta dërgojë për rikualifikim në Shkollën e Magjistraturës. Vendimarrje e njëjtë është marrë më parë për prokurorin e Apelit Shkodër, Elvin Gokaj, prokuroren e Lezhës, Riselda Fishta dhe kryegjyqtarin e Matit, Artan Çupi.