“Prano Kosovën…”, mediat serbe zbulojnë porosinë e SHBA që “tronditi” Aleksandër Vuçiç…

Javën e kaluar i dërguari i posaçëm i Presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës për bisedimet Kosovë-Serbi, Richard Grenell vizitoi dy kryeqytetet e të dyja vendeve respektive, ndërsa i kërkoi Beogradit zyrtar, të bëjë hapa para dhe të pranojnë realitetin se “Kosova është tashmë shtet i pavarur”.

Gjatë takimit me presidentin e Serbisë, Aleksandër Vuçiç, diplomati amerikan ka qenë shumë i prerë dhe i qartë. Siç shkruajnë mediat afër presidentit të Serbisë, diplomati Granell ka artikuluar qartë dhe prerë kërkesën e SHBA duke i thënë shkurt Vuçiçit: “Prano Kosovën”. Kjo deklaratë e të dërguarit special për dialogun është konsideruar si e çuditshme dhe e papranueshme nga ana e Serbisë.


“Biseda mes Vuçiçit dhe Grenelit nuk ishte aspak e lehtë. Ai qartë kërkoi që Serbia të njohë Kosovën. Serbia është në një pozitë shumë të vështirë. Ka momente të vështira përpara vendit tonë”– konfirmuan burimet pranë qarqeve diplomatike për gazetën“Kurir”.

Megjithatë ky lajm është shpërndarë me shpejtësi në disa media serbe, por jo vetëm.

Copyright © ShkodraWeb Media

ShkodraWeb Media

ShkodraWeb Media