NEWS I ShkodraWeb.com

ShkodraWeb Media – E Verteta të bën të lirë!

“Potencialisht i rrezikshëm…”, NASA: Më afër se sa Hëna, nesër një asteroid kalon afër Tokës…

Një asteroid me madhësinë e një shtëpie do të kalojë nesër në një distancë aq afër me Tokën, sa është klasifikuar si ‘potencialisht e rrezikshme’. Pjesa kolosale e shkëmbit hapësinor që përfshin është emëruar 2019 SP3. NASA përshkruan afërsinë e kësaj shkëmbi hapësinor si ‘potencialisht të rrezikshme’, ndërsa do të kalojë rreth 230,000 milje (370,000 km) larg sipërfaqes së planetit tonë.

Kjo do të thotë se do të jetë më afër se Hëna, e cila është rreth 239,000 milje (384,000 km) larg. Asteroidi nuk do të afrohet sa duhet për të rrezikuar ta godasë Tokën, megjithëkëtë, edhe nëse e bën atë është shumë i vogël për të shkaktuar ndonjë gjë më shumë sesa dëme aty ku do të godasë.


Por është pothuajse aq i madh sa meteori 66ft i Chelyabinsk që shpërtheu në ajri mbi Rusinë perëndimore në vitin 2013. Rreth 1.500 njerëz u pl.agosën rëndë, ndërsa futja e asteroidit në atmosferën e Tokës, nuk u parashikua nga astronomët.

Copyright © ShkodraWeb Media ׀׀ Të gjitha materialet tona mund të përdoren lirisht nga mediat e tjera por duke përmendur burimin se nga është marrë informacioni.
Për t’u abonuar në kanalin tone në YouTube ShkodraWeb TV mjafton të klikoni: SUBSCRIBE dhe do të informoheni me lajme me video por dhe argëtoheni pa fund me humor të zgjedhur! Për të marrë njoftime për video të reja, ABONOHU tani!