“Pjesa më e madhe e forcave ruse janë tani vetëm 30 kilometra larg qendrës së Kievit”, inteligjenca britanike raporton…

Pjesa më e madhe e forcave ruse janë tani vetëm 30 kilometra nga qendra e Kievit, tha të shtunën Ministria Britanike e Mbrojtjes.

Ajo gjithashtu paralajmëroi Rusinë se pasojat “ka të ngjarë të jenë të rënda dhe më të mëdha se sa pritej ose pranohej nga Kremlini”.


Sipas përditësimit të fundit të inteligjencës britanike, ministria lajmëron se “Rusia ende nuk ka fituar kontrollin e hapësirës ajrore mbi Ukrainën, duke ulur ndjeshëm efektivitetin e Forcave Ajrore Ruse”.