“Përpjekje për të shëmtuar madhështinë e kësaj shprehje”, thirrjet “Allahu Ekber”, Myftiu i Shkodrës: Nuk duhet të ndihemi në faj kur…

Myftiu i Shkodres, imam Muhamed Sytari ka folur nga xhamia e Parrucës për ngjarjet e fundit në botë, si sulmet tērrōrīste që bëhen në emër të fesë islame.

Ai thotë se ka përpjekje jo të ndershme për të shëmtuar madhështinë e shprehjes “Allahu Ekber”.


“Ka përpjekje aspak te ndershme per ta shëmtuar madhështinë e shprehjes “Allahu Ekber”. “Allahu Ekber” fik zjarret dhe nuk mund te jete simbol i shkatërrimit. Nuk duhet të ndihemi në faj kur dikush vret me fjalën “Allahu Ekber”, për një vepër që e dënon islami. Terma si “tērrōrīzmi islamik” i kthejmë mbrapsht dhe nuk i pranojmë sepse nuk janë tonat”, tha mytfiu Sytari.

© ShkodraWeb.com

ShkodraWeb Channel