OPINION – Kukafshehtas me sëmundjen dhe vdekjen….

Të rriturit e sotëm që kanë kaluar fëmijërinë e para viteve ’90, e mbajnë mend rëndësinë e “vendit sekret” ku mund të fshiheshe gjatë lojës kukafshehtas dhe ta bëje shokun ose shoqen të djersinte gjatë për të të zbuluar.


Këtë ndjesi kam patur gjatë gjithë ditës së djeshme, kur kryeministri, ministrja dhe takëmi i servilëve flasin pa pushim për “vendin sekret” në na dhuroi kutinë e vaksinave elektorale.

60 vaksinat që u bënë dje në Air Albania, duhet t’i bëjë normalisht një ambulancë lagjeje pa patur nevojë për zhurmë e tam-tame mediatike. Në kohën kur epidemia e menaxhuar në mënyrë të papërgjegjshme, po i shtyn shqiptarët çdo ditë e më tepër drejt imunitetit natyral të grupit, qeveria tallet me ta dhe bën show elektoral.

Le të bëjmë dy llogari të thjeshta:

ShkodraWeb Channel

1. Me një mesatare prej rreth 600 raste në ditë dhe një raport të pranuar 1 rast i diagnostikuar për 10 të pazbuluar, Shqipëria e arrin imunitetin e grupit për 300 ditë, por me një kosto prej disa mijëra jetë njerëzore dhe me një ekonomi të shkatërruar.

2. Me një mesatare prej 60 vaksinash në ditë, do të duhen 100 vjet për t’u imunizuar, kurse 600 në ditë (aq sa vaksinon Air Albania), plot 10 vjet.

Ministria dhe komiteti po i lejojnë vetes luksin e talljes dhe show-t me “vendin sekret”, ndërkohë që shqiptarët sëmuren dhe vdesin! Me sa duket për ata nuk kanë rëndësi shqiptarët që vdesin sot, por ata që do të votojnë në 25 prill!


“Vendi i fshehtë” me siguri që do të mbahet mend gjatë nga shqiptarët! Sikundër shumë fatkeqësi të tjera tonat, edhe COVID-i nisi si tragjedi dhe po përfundon si komedi… /Nga Erion DASHO, ekspert i shendetit publik/

Të nderuar lexues e mbështetës të ShkodraWeb Media! Reklamat që shfaqen në këtë faqe, janë e vetmja mënyrë për të garantuar jetëgjatësinë dhe lirinë tonë! Nëse i klikoni, jepni një kontribut që ne të vazhdojmë të jemi të lirë!

ShkodraWeb Channel

ShkodraWeb Channel