Nuk vuri doren ne Kushtetute, nuk tha “betohem”, a eshte Rama kryeminister legjitim?!

Ka qene i emocionuar perballe Ilir Metes si president i Republikes apo ka qene thjeshte nje harrese? Edi Rama nuk ka zbatuar proceduren rigoroze qe ndiqet gjate betimit ne ministrave ne Presidence. Procedura eshte e thjeshte: Ministri apo ne kete rast kryeministri, afrohet tek tavolina ku eshte vendosur nje Kushtetute, vendos doren mbi te dhe thote me ze “betohem”. Me pas, ai firmos ne dekretin qe me pas e merr me vete me ate te te cilit pranon te ushtroje detyren. Kryeministri Rama ka kaluar dy fazat e para dhe menjehere ka vene firmen, ndersa as nuk e ka prekur Kushtetuten dhe as ka thene “betohem”. Vetem ka firmosur, i ka dhene doren Presidentit Meta dhe eshte rikthyer ne vendin e tij. Tani nuk eshte e qarte: Mund te vohet ne dyshim procedura e ndjekur nga Kryeministri Rama per betimin ne Presidence? A eshte i vlefshem juridikisht betimi i tij? E sigurte eshte se kjo do te jete teme e mjaft studiove televizive politike. Por ne te gjitha rastet, eshte nje “detaj” i vogel qe mund te ndreqet. /ShkodraWeb/