“Nuk e kam dëgjuar fjalimin e çobaneshës, por kam një merak për çobanin e dhive, a ishte në Parlament?”

Nga Izet Haxhia
Nuk e kam pare fjalimin e djeshem ne parlament te asaj çobaneshes, sepse ngaqe jam edhe per vete nje fshatar e aq me teper qe kam 19 vite pa pare katundin ,plus po ti shtosh edhe gjithe ketyre, sentimentalizmin qe te shkakton qendrimi per nje kohe te gjate ne kurbet , atehere me siguri do kisha qare edhe une ashtu sikur qane ,’qaresit ” (se mos ngaterroj shkronjen a me i) e popullit ne mexhlis.
Jam shume ne merak te di a ishte ne ate seance te qarjes kolektive ish çobanı i dhive ,Sali Prifçi (Prifçi eshte katundi ku ruante dhite sala ,para se te behej mjek ne bllok) sepse atij i takon me teper se te gjithve te qante ne kete shoë Konsomolas te organizuar nga ‘Çuni Tirons me atlete lideri global dhe Timonjeri i pagabueshem.
Ore legena , lereni shoëun e tipit komunist. Vendi ka nevojen urgjente per drejtesi e lufte ndaj krimit ,se po vazhduat keshtu sikur e keni nisur ,edhe ajo çobanesha do ngelet pa dhite e saj me diplome” La ‘Sapienza “.