ShkodraWeb Media

E Vërteta të bën të lirë!

“Nobel” për adhuruesin e Millosheviç, reagon për herë të parë Akademia Suedeze që akordon çmimin…

Pas qendrimit te forte kunder vendimit te Akademisë suedeze qe i dha çmimin “Nobel” për letërsi, austriakut Peter Handke, si d.hunues i te drejtave njerezore, per përkrahjen ndaj regjimit të Slobodan Milloshevicit, vjen reagimi i pare nga Akademia suedeze.

Ne nje prononcim per The New York Times, sekretari i Akademisë Suedeze, Mats Malm, ka theksuar se “nuk është në mandatin e akademisë që të balancojë kualitetin letrar në raport me qëndrimet politike”.

Nderkohe qe per CNN ai ka deklaruar prere se “asnjëherë nuk i komentojnë përzgjedhjet e pavaruara të cilat jepen nga institucionet të cilat zgjedhin laureatët për Çmime Nobel”.

Pas cmimit, pati kontestime te shumta, zyrtarisht nga Kosova, e me tej edhe nga Shqiperia, permes kryeministrit dhe Akademise se Shkencave, qe e quajten nje cmim te tille krejtesisht te papranueshem.

Copyright ShkodraWeb Media © 2019 All rights reserved. | Politika e Privatësisë nga ShkodraWeb Media.