NGA NAMIK MEHMETI – Kim me vezë…

Ka bredhur gjtheandej nëpër Shqipëri ambasadorja e nderuar Yuri Kim, ka provuar shijen e gastranomise shqiptare, puro bio, pse jo dhe gratacionin e rakisë, edhe kjo puro bio, dhe pas çdo relaksi është shprehur se është vendi më i bukur në botë, me i dashuri, duke vënë herë pas here në krye qytetin verior Shkodrën.

Me sa kujtoj kur bëri të parën ndalesë të vizatave të saj turistike, asnjëherë zyrtare, në Shkodër derdhi gjithë mjaltin e fjalorit të saj jo vetëm të shkodranëve, por edhe në adresë se kryebashkiakes Voltana Ademi, duke e quajtur si privilegj miqësinë me një zonjë të tillë.


Por për çudi në shëtitjen turistike të ditëve të fundit ambasadorja Yuri Kim, e kishte spostuar dashurinë e miqësinë nga kryebashkiakja Ademi tek disa cuplina të ngazellyera, që e kishin pritur në bedenat e të moçmes Rozafa.

Miqësia si ç’duket ishte harruar se zonja Voltana Ademi i kishte kthyer shpinën deputetit Basha dhe si mbas traditës e zakoneve të të parëve të saj, i kishte qëndruar fjalës e besës se dhënë, që ne dhjetorin e’ 91, se sido që “non grata” lideri i PD z.Berisha mbetet i patjetersuar në zemrat e demokrateve shkodrane.

Po përpiqet që të thyej bastionin e anti komunizmit shkodran, me zgjedhjet e 6 marsit, duke i dhënë frymë Bashës, bile edhe atë ditë nga Rozafa kur Basha me treqind të importuar po i shprehte, jo shkodranëve, por të nderuares ambasadore besnikërinë amerikane.

Edhe se fundi me investimin që bëri të hanën duke pyetur votuesit shqiptare të gjashtë bashkive se për kë do të shkojë vota e tyre, u pa qartë se ajo nuk hjek dorë në ndërhyrjet brutale në punët e mbrendeshme të një shteti sovran, duke patur, kete herë si objektiv sulm ndaj “Shtëpisë së Lirisë “, përkrahjen e kandidateve socialist, duke demtue demokracinë.

Por zonja ambasadore ka gjetur më një herë kundërshtimin e kundërvënien e qytetarëve, intelektualëve, analisteve e gazetarëve me shpirt demokrat, që e ndjenë si një ofendim këtë propogande antiamerikane.

Po qe zonja Kim kalon në të tilla ndërhyrje skandaloze, me duket se e ka të domosdoshme të nderojë meny, ketë herë të i afrojnë një Kim me vezë dhe ta shoqerojne deri tek kulla e Marka Gjinit ku do të gjejë në majën e saj realitetin e vertete. /Dërguar për botim në ShkodraWeb nga Namik MEHMETI, gazetar në Firenze, Itali/