NEWS I LAJME ShkodraWeb.com

ShkodraWeb Media – E Verteta të bën të lirë!

“Nëse do të përplasej, efektet do të ishin…”, asteroidi me madhësi sa gjysma e malit Everest do të kalojë pranë Tokës…

Një asteroid, me madhësi sa gjysma e malit Everest, do të fluturojë pranë Tokës muajin që vjen, por shkencëtarët thonë se nuk pritet të përplaset me ne. Objekti, i quajtur 52768 (1998 OR2), është 1 deri 2.5 milje i gjerë dhe do të kalojë në një distancë prej 3.908.791 milje larg me Tokën, duke lëvizur me shpejtësi deri në 19,461 milje në orë.

Asteroidi u zbulua së pari nga NASA në 1998, dhe thuhet se është ‘mjaft i madh për të shkaktuar efekte globale’ nëse do të godiste Tokën. Fluturimi i tij do të ndodhë më 29 prill sipas qendrës së NASA-s për objektet e afërta.


Copyright © ShkodraWeb Media
ShkodraWeb Media
ShkodraWeb Media