Në diktaturë do të ekzekutohesha pa gjyq, në demokraci thjesht do më tallin…jeta vazhdon!

Vend dekretesh presidencial me president të shkarkuar spektakolar për t’u frymëzuar për romane por pa elita që dinë së paku të shkruajnë shqip; tragjedish që tejkalohen me sarkazma e meme; parcelash droge ku radarët kapin drejtuesit e automjeteve që tejkalojnë shpejtësinë; me opozitë në luftë mes veti kush është më i fortë për të marrë pushtetin e opozitarizmit; me moratoriume ku ndalohet vrasja e kafshëve dhe shpendëve por jo e njerëzve (sidomos e grave dhe e femrave); me oligarkë që paralajmërojnë oligarkët por që në fakt luftojnë për fronin e kryeoligarkut; me tendera në dobi të publikes, ku publiku pret fundin e muajit për të marrë pagën që të shlyejë borxhet e muajit që lë pas; pallate të reja drejtësie me ç’drejtësi që ndëshkon hajdutët e argjendarive dhe biçikletave në Astir; me import bananesh nëpër kontejnerë të mbushur me të bardhë ekuadoriane; me ligje të reja në duart e Maliqëve të vjetër; universitete me studentë e pedagogë që duhet të vaksinohen për të mbrojtur ata që nuk pranojnë të vaksinohen; me diplomaci të nivelit botëror por në hasëm me Kosovën; me shkëlqim të turizmit ku plehrat vdesin urie për içik riciklim në incineratorët e kokëve, demove, bllakove…; tunele të pesta të Belindës që zbehin trafikun e shtojnë aksidentet; me premtime që ndalojnë ndërtimet në Tiranë, por shtojnë kantieret e kullat; me nisje të mësimit në shkolla të reja për nxënësit që pajisen me libra të zhgarravitura; me një tërmet që zgjat sa një mandat dhe një mandat që është i gjithi tërmet; pensionistë që iu gëzuan një vit në pesë 50 mijë lekshit në fund të vitit dhe presin dhjetorin të dëgjojnë nga qeveria se edhe këtë vit do e marrin atë… shpërblimin; mësues që punësohen në bazë të meritokracisë së portalit kodet e të cilit i ka kryebashkiaku që tjetër emër ka në përdoro e tjetër emër e thërrasin njerëzit në rrugë (kur e shikojnë në Maliq njëherë në gjashtë muaj se jeton në Tiranë); ministra me karrierë akademike në fushën e lëpirjes; Akademi Shkencash të përbërë nga ish-anëtarë të byrosë me kryetar ish-kryetarin e Komitetit; borxh publik me afat shlyerje 300 vjeçar pa llogaritur këto aplikimet e fundit për borxh që do përdoret për shlyerje borxhi….

Por ç’të bësh, klasa intelektuale është injorante dhe hundëleshe, shoqëria civile ka kauza më të mëdha si të drejtat e LGBTQI, të rinjtë presin diplomimin për t’ja hipur kamionit për Angli, studentët në dilemën të vaksinohen apo të mos vaksinohen! Ku rrevolta është injorancë e injoranca pushtet.

Lamtumirë Angela Merkel, iku një ditë, ama kemi plot edhe dy të tjera për të folur për derën e makinës që nuk të hapej, xhaketën tënde blu dhe mesazhin e fortë që përcillte, e në fund, golin që i bëre Ramës duke ia lënë dorën ngrehur.

Natën e mirë dhe ti o Ilir Meta, o Plesident! /Publikuar në Facebook nga Fatjon GJINAJ, gazetar/

ShkodraWeb Channel