ShkodraWeb Media

E Vërteta të bën të lirë!

MINUTA E FUNDIT/ Një gazetar italian zgjidhet president i Parlamentit të Europës, duke pasuar një tjetër bashkëkombas…

Gazetari italian David Sassoli është zgjedhur kryetar i Parlamentit Europian, duke fituar me 345 vota në raundin e dytë të votimit, perballe Zahradil dhe Keller. “Europa do të jetë më e fortë vetëm me një Parlament që luan një rol më të rëndësishëm”- tha ai, fill pas zgedhjes ne krye te PE. Sassuoli ka qenë zëvendësdrejtor i TG1 nga 2006- 2009. U zgjodh eurodeputet në legjislaturën 2009- 2014 nga rradhët e PD italiane, u rikonfirmua në mandatin 2014- 2019 dhe u zgjodh zëvendëspresident i Parlamentit Europian në 2014. Sot, duke zëvendësuar një tjetër italian, Antonia Taiani, zgjidhet në krye të Parlamentit të Europës.

Loading...
Copyright ShkodraWeb Media © 2019 All rights reserved. | Politika e Privatësisë nga ShkodraWeb Media.