MINUTA E FUNDIT – Humbi betejën me sëmundjen e rëndë, ndahet nga jeta shkrimtari i njohur…

Ndahet nga jeta shkrimtari i njohur shqiptar Bardhyl Londo. Prej kohësh ai vuante nga një sëmundje e rëndë, me të cilën nuk ia doli dot.

Bardhyl Londo lindi në vitin 1948 në Përmet. Studioi për gjuhë dhe letërsi në Universitetin e Tiranës.


Pas mbarimit të fakultetit ai punoi për disa vite mësues në Përmet dhe më pas për gazetën letrare “Drita”.

Për disa kohë ka qënë kryetar i “Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve” (LSHA).

Krijmtaria e tij letrare përfshin 8 vëllime me poezi si edhe disa romane. Është fitues i çmimit “Migjeni”. Për disa vite, ka qenë deputet i KUvendit të Shqipërisë, si përfaqësues i Partisë Demokratike.