MINUTA E FUNDIT – Ekzekutimi i Azem Hajdarit në 1998- ën, Izet Haxhija dënohet me 21 vite burg…

Gjykata e Tiranës dënon me 21 vite burg Izet Haxhinë për vrasjen e ish- deputetit Azem Hajdari me 12 shtator 1998.

Në vendimin e dhënë nga “togat e zeza”, mes të tjerave përcaktohet:


1.Deklarimin fajtor te te pandehuri Izet I. Haxhia per kryerjen e vepres penale te “Vrasje me paramendim” e kryer ne bashkepunim dhe ne baze te nenit 78/2 e 25 te K.Penal denimin e tij me 21 (njezet e nje) vite burgjm.

2.Vuajtja e denimit te kryhet ne nje burg te sigurise se zakonse.

3. Ne kohen e vuajtjes se denimit te llogaritet koha e qendrimit te tij ne arrest ne burg si dhe duke vuajtur denimin.

U shpall ne Tirane ne daten 11.02.2022.

Izet Haxhija ishte vetëdorëzuar në duart e drejtësisë shqiptare, duke rihapur gjykimin, në përfitim të marrjes së vendimit ndaj tij në mungesë. Ai synonte pafajësinë apo zbutjen e dënimit, duke u përpjekur të implikojo ish- presidentin Sali Berisha në ekzekutimin e ish- deputetit Azem Hajdari