Mazhoranca rrëzon dekretin e Presidentit Meta për ligjin “Për Policinë e Shtetit”….

Komisioni i Sigurisë ka rrëzuar dekretin e Presidentit, Ilir Meta për ligjin e “Policisë së Shtetit”. Dekreti është votuar kundër nga deputetet e mazhorancës, ndërsa deputeti Myslim Murrizi votoi pro dekretit. Sipas mazhorancës, argumentimet e Kreut të Shtetit nuk qëndrojnë. Deputetja e PS, Antonenta Dhima ka dhënë argumentet e saj kundër këtij dekreti, duke thënë se presidenti ka ecur me teori subjektive dhe konspirative.


“Është e qartë që jemi në harmoni të plotë me detyrat e shtetit në kohë zgjedhjesh, në përputhje me parashikimet e kodit zgjedhor. Nuk ka prapaskena të prezumuara. Në komentet e tij Presidenti ka ecur me teori subjektive dhe konspirative”, u shpreh deputetja Dhima.

Ndërkohë ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj tha se ligji është sjellë sepse ia detyron kodi i procedures. Ndërkohë ai tha se praktika të tilla ka në shumë vende të BE.

“Një drejtor i policisë në një land të Gjermanisë ka autorizim të futet në ambient privat dhe të vendosë një përgjigjes. Ne këtu nuk e kemi. Policia shqiptare ka sot më pak atribute në krahasim me vendet e tjera të BE”, tha ministri.

Deputeti i opozitës në parlament, Myslim Murrizi tha se ky ligj bie ndesh me kushtetutën.


ShkodraWeb Channel

ShkodraWeb Channel