ShkodraWeb Media

E Vërteta të bën të lirë!

“Luigj Gurakuqi” heq mesataren për “artet” dhe “sportet”, mesatarja nuk është kriter as për kuotat nga “trevat”

Nxënësit të cilët aplikojnë për t’u pranuar në programet e studimeve Bachelor në fushën e artit dhe sportit në Fakultetin e Shkencave të Edukimit të universtitetit “Luigj Gurakuqi” nuk kanë detyrim të plotësojnë kriterin e notës mesatare duke filluar nga ky vit akademik. Këtë fakt e ka bërë të ditur rektori i universitetit të Shkodrës Adem Bekteshi i cili u shpeh se aplikimet për raundin e tretë do të kryhen online në datat 12-14 tetor.

Gjithashtu, nuk do të ketë kriter të notës mesatare as për aplikuesit të cilët vijnë nga trevat shqiptare si Mali i Zi, Kosova, Maqedonia.

Ndërkohë, për të gjithë kandidatët e tjerë të cilët kanë përfunduar arsimin e mesëm, nota mesatare për pranimin në programet e studimit Bachelor në universitetin e Shkodrës vazhdon të mbetet 6.5 me përjashtim te degës së mësuesisë që është 7.5 për të gjithë aplikuesit. Deri më tani, kërkesa për regjistrim në të gjitha degët është 58.8%, një shifër kjo shumë më e ulët krahasuar me vitin e kaluar.

Copyright ShkodraWeb Media © 2019 All rights reserved. | Politika e Privatësisë nga ShkodraWeb Media.