ShkodraWeb Media

E Vërteta të bën të lirë!

Konflikti i Ramës me Becchetti-n e Agon Channel i kushton Shqipërisë 110 milion euro, Strasburgu merr vendimin…

Shqipëria ka marrë një goditje të fortë nga Gjyata Europiane e të Drejtave të Njeriut në Strasburg. Siç shkruan Syri.net, kjo gjykatë ka dënuar Shqipërinë me 110 milion euro për konfliktin me pronarin e Agon Channel, Francesco Becchetti.

Loading...

Në qershor të vitit 2015, Rama e akuzoi Becchettin për pastrim parash dhe pak ditë më pas Prokuroria sekuestroi pronat e italianit. Asokohe, Rama e lidhi sekuestrimin e Agon Channel, me dekriminalizimin e politikës nga elementët kriminalë.

Pas këtyre deklaratave, Becchetti e hodhi në gjyq shtetin shqiptar në Gjykatën e Arbitrazhit në Strasburg dhe qeveria u njoh me padinë më 12 janar të 2016-ës.

Pas disa seancave gjyqësore, Shqipëria doli e humbur dhe gjykata e dënoi me shifrën e lartë të 110 milion eurove. Kjo shumë është e barabartë me ndihmën e tre viteve që qeveria jep për të varfërit.

Loading...
Copyright ShkodraWeb Media © 2019 All rights reserved. | Politika e Privatësisë nga ShkodraWeb Media.