Keshilltari bashkiak i Shkodres jep argumenta kunder rritjes se takses se pastrimit ne Shkoder

Nga Fatlum Nurja
Ka dy dite qe bashkia Shkodër po bën dëgjesa publike për nevojën e rritjes se tarifës se pastrimit, dhe bën mire qe bën takimet, pavarësisht formatit te tyre.
Ne fakt, keshilli duhet me ba dëgjesa me publikun, me dëgju se çfarë thonë qytetaret, me marre mendimet e tyre para se te bilbilohet ne mbledhje, dhe kjo eshte detyre ligjore. Nejse, teme tjeter kjo. Sa i përket raportit qe kane qytetaret me tarifën e pastrimit dhe me vete shërbimin secili e din vete por ato janë te ndare ne tre grupe:
1.Ato qe NUK PAGUAJNE dhe MARRIN sherbimin.
2.Ato qe PAGUAJNE dhe MARRIN sherbimin.
3.Ato qe NUK PAGUAJNE dhe NUK MARRIN sherbimin.
Nuk është mire, përkundrazi është shume keq qe ti drejtohesh ne mënyrë absurde gjithmonë palës qe paguan… Për këtë janë bere shume debate nga te gjitha palët e politikes dhe te gjithë pa përjashtim kane mbajte qëndrimin qe duhet rrite baza e taksimit, e jo te rritet niveli taksës/tarifës për ato qe paguajnë.
Për me i ardhë ne ndihme palëve qe me qene sa me te qarte, po i ofroj një analize krahasuese te situatës aktuale ne qytete te ndryshme te vendit sa i përket kësaj tarife. E di qe bashkia nuk do jete e lumtur me këtë analize, por sa kohe ajo përdor forcën e vet ne mënyrën qe e ban deri tashti, aq kohe edhe unë do përdor mandatin tim si këshilltar dhe informacionin qe kam ne mbrojtje te interesave te qytetarëve te Shkodrës.
Te gjykojne vete qytetaret dhe koleget se a duhet te kemi nje rritje e tarifes se pastrimit?