Ja sa mijera shqiptare thyen ligjin ne javen e pare te Shtatorit

Policia e Shtetit ka bërë një bilanc të goditjes së paligjshmërisë për javën e parë të shtatorit, ku thuhet se janë konstatuar rreth 1000 raste të kundraligjshme.
Në fushën e ndërtimeve pa leje , për periudhën 01.07.2017 deri më datë 09.09.2017  janë evidentuar 680 raste me 744 autorë, nga të cilët:
40 autorë janë arrestuar dhe ndaluar , 36 autorë janë shpallur në kërkim , ndërsa 668 ndiqen në gjendje të lirë.
– Në drejtim të parandalimit dhe goditjes së vjedhjes së energjisë elektrike gjatë tre muajve të fundit  në të gjithë vendin kanë vepruar në terren mesatarisht në ditë  50 grupe të përbashkëta POLICI-OSHEE.
• -Janë kryer 38.123 kontrolle të përbashkëta  në terren.
• -Gjatë kontrolleve u  evidentuan 214 raste të vjedhjes së energjisë elektrike, me 222 autorë, nga të cilët:
12 autorë  janë arrestuar në flagrancë, 10 autorë  janë shpallur në kërkim dhe 200 autorë ndiqen në gjendje të lirë.
-Në kuadër të operacionit “Roja e Gjelbër”, për marrjen e  masave për parandalimin e prerjeve të paligjshme të pyjeve, gjatë kësaj periudhe  në të gjithë vendin janë evidentuar 52 raste me 64 autorë,  nga të cilët 10 janë arrestuar në flagrancë dhe 51 autorë ndiqen në gjendje të lirë dhe 3 janë shpallur në kërkim.
-Në drejtim të shkatërrimit  me zjarr të pyjeve dhe kullotave gjatë periudhës Korrik -Shtator janë referuar në Prokurori materialet procedurale  për 62 raste të qëllimshme dhe nga pakujdesia si dhe për 85 raste  si aksidentale.
Për rastet e qëllimshme dhe nga pakujdesia janë evidentuar 64 autorë, nga të cilët:
18 autorë janë arrestuar e ndaluar, 42 autorë janë ndjekur në gjendje të lirë si dhe 4 autorë janë shpallur në kërkim.
Në fushën e gjuetisë së paligjshme , në të gjithë vendin janë evidentuar 3 raste me tre autorë të cilët janë proceduar në gjendje të lirë.
Në drejtim të evidentimit dhe goditjes së veprimtarisë  së organizimit  të palejuar të lojrave të fatit , gjatë kësaj periudhe janë evidentuar 49 raste me 49 autorë të cilët, 3 janë arrestuar dhe 46 ndiqen në gjendje të lirë.
Edhe në ditët në vazhdim, Strukturat e Policisë së Shtetit, do vijojnë punën për parandalimin dhe goditjen e paligjshmërisë./gazetaexpress/