Ja cila kombëtare e fiton Botërorin në Katar, parashikimi i detajuar i Superkompjuterit…

Një superkompjuter ka parashikuar se Franca do të fitojë Kupën e Botës 2022 dukë u bërë vendi i tretë në histori që do të ruajë trofeun, duke e fituar atë 2 here radhazi. Ishte po skuadra e Deshamp ajo që triumfoi 4 vite më parë, teksa mposhti Kroacinë me rezultatin 4-2 në finale.

Duke përdorur një algoritëm që simuloi të gjithë turneun 1000 herë, “Gjelat” u renditën si fituesit më të mundshëm me probabilitet 17.93 për qind. Nëse ata ruajnë Kupën e Botës, ata do t’i bashkohen Brazilit dhe Italisë si të vetmet kombe që e bëjnë këtë.


Skuadra e dytë me përqindjen më të madhe për ta fituar Botërorin, gjithmonë sipas superkompjuterit është Brazili, ndërkohë që në vendin e tretë renditet Spanja. Për më tepër shikoni listën e plotë me përqindjet përkatëse të ccdo kombëtareje.

LISTA E PLOTË:

=29. Kosta Rika – 0%
=29. Arabia Saudite – 0%
=29. Kameruni – 0%
=26. Tunizia – 0.01%
=26. Moroku – 0.01%
=26. Kanada – 0.01%
=24. Gana – 0.02%
=24. Australia – 0.02%
23. Ekuador – 0.17%
22. Senegal – 0.19%
21. Serbia – 0.24%
=20. Korea e Jugut – 0.35%
=20. Katar – 0.35%
19. Uells – 0.41%
18. USA – 0.46%
17. Japoni – 0.48%
16. Iran – 0.60%
15. Poloni – 0.82%
14. Zvicër – 1.00%
13. Meksikë – 1.37%
12. Uruguaj – 1.48%
11. Danimarkë – 2.03%
10. Kroacia – 2.31%
9. Portugali – 5.11%
8. Argjentina – 6.45%
7. Gjermani – 7.21%
6. Holanda – 7.70%
5. Belgjika – 7.90%
4. Anglia – 8.03%
3. Spanja– 11.53%
2. Brazil – 15.73%
1. Francë – 17.93%