Ish- kryeministri dënohet me gjashtë vjet burg, akuzohet për korrupsion e rryshfet 10 milion euro…(detaje)

Një gjykatë kroate dënoi të hënën nën akuzat për korrupsion dhe rryshfet ish kryeministrin e vendit Ivo Sanader dhe kreun e grupit energjetik hungarez MOL, Zsolt Hernadi, një çështje që nisi rreth një dekadë më parë.


Gjykata e Qarkut të Zagrebit e dënoi ish kryeministrin kroat me gjashtë vjet burg, ndërsa Drejtorin e Përgjithshëm të MOL-it me dy vjet. Gjykata tha se Hernadi pranoi t’i paguante ish-kryeministrit Sanader 10 milion euro për t’i mundësuar grupit MOL të fitonte kontrollin e firmës kroate të naftës dhe gazit INA.

Në Hungari, grupi MOL shprehu “zhgënjim” ndaj vendimit dhe mohoi të ishte bërë ndonjë shkelje. Grupi tha se Hernadi gëzon mbështetjen e plotë të kompanisë.

Si Hernadi ashtu edhe Sanader i kanë mohuar akuzat dhe nuk ishin të pranishëm në sallën e gjyqit. Hungaria në të kaluarën nuk e ka përfillur një urdhër arresti të lëshuar nga Kroacia.

Sanader është përballur me disa akuza për korrupsion për kohën kur ka qenë në postin e kryeministrit nga viti 2003 deri në 2009. Nderkaq, vendimi kësaj të hëne mund të apelohet.

Mbështet Shkodraweb Media në misionin e vet! FALEMINDERIT!

REKLAMAT NË KËTË FAQE, JANË I VETMI BURIM PËR TË GARANTUAR PAVARËSINË, PAANËSINË DHE PROFESIONALIZMIN E KËSAJ MEDIA. NËSE KENI MIRËSINË NË KËTO REKLAMA, JU NA JEPNI NJË MBËSHTETJE TË ÇMUAR! FALEMINDERIT!

Fibank Albania