Gropa “misterioze” në Pedonalen e Shkodrës, reagon ish- drejtori i Monumenteve të Kulturës

Shkruan në Facebook Ervin Gjini, ish- drejtor i Monumenteve të Kulturës në Shkodër: Sot pasdite, u shokova kur pashë, në mes të pedonales të hapur një gropë e te shenuar një tjeter për hapje dhe asnjë lajmërim apo tabelë për punime të autorizuara.

Mësova se dikush paska menduar të vendosë pemë. Nese kjo është e vertetë ai që e ka menduar, ta kthejë mbrapsht dhe të konsultohet me vendimin e Këshillit Kombëtar të Restaurimit dhe obsevarcionet e Institutit të Monumenteve kur u bë restaurimi.


E para nëntoka e pedonales është e mbushur me një rrjet kanalizimesh dhe tubash dhe e dyta më e rëndësishmja është se fasadat duhet të shihen dhe jo fshihen nga pemët.

Askush nuk duhet të mendojë të bëjë si të dojë, pa konsultim publik dhe me ekspertët e vertetë e në fund të marrë miratimin nga institucionet përkatëse.

I bëj thirrje DRTK Shkodër dhe Bashkisë të ndalojë me shpejtësi këtë ndërhyrje dhe nëse ekziston dëshira për përmirësimin e kësaj zone ta rikthejnë në gjendjen e mëparshme, ashtu siç u bë nga profesionistët më të mirë të monumenteve.