Goditja e mjekut, reagon gazetarja: A i duhet ky vend dr. Besmirit?

Nga Emi KALAJA
Vetem pak muaj me pare intervistova mjekun Besmir Grizhja. Nje nderhyrje e tij kirurgjikale, padyshim me mbeshtetjen e kolegeve u konsiderua nje histori suksesi per Spitalin Rajonal te Shkodres.
U impresionova nga mosha e re , modestia , dinjiteti dhe perultesia e ketij mjeku te ri i cili nguroi disa here te pranoje para kamerave se ai intervent i rralle mbante “firmen” e tij.
Jemi mesuar qe mjeket ti shohim si persona arrogant dhe oportunist qe na e kane “shpirtin ne dore” dhe na shohin jo si pacient por si bankomat.
Pas kesaj interviste u mbusha me shprese se te rinjte profesioniste do sillnin fryme dhe model te ri ne mjekesine ne Shkoder.
Nuk u desh shume qe optimizmi im te venitej pas lajmit qe pikerisht ky mjek ishte dhunuar ne krye te detyres , nga familjari i nje pacienti te cilin ai kishte kuruar.
Nuk marr persiper te rindertoj shkaqet qe kane derguar ne dhunen ndaj mjekut.
Megjitahte di te them se mjeku menjehere pas ngjarjes ka denocuar ne polici rastin .
Eshte serish per tu duartrokitur pasi tregon dhe nje here tjeter modelin e qytetarit qe i duhet ketij vendi.
Por a i duhet atij ky vend?
Kjo eshte pyetja qe une shtroj sot.