Gjykata e Lartë refuzon rekursin e bërë nga ish-kryebashkiaku dhe vartësit e tij, do të qendrojnë në burg…

Gjykata e Lartë ka refuzuar rekursin e bërë nga ish-kryebashkiaku i Lushnjës Fatos Tushe dhe vartësit e tij.

Tushe, i cili akuzohet për “shpërdorim detyre” dhe “shkelje të barazisë në tendera” ndodhet prej muajsh në burg dhe kërkonte nga Gjykata e Lartë zbutjen e masës së sigurisë.


Gjykata vendosi mospranimin e rekurseve të paraqitura nga personat nën hetim Fatos Tushe , Flamur Peqini, Gazmend Çela, Bektash Nexha, Bujar Murati kundër vendimit nr.24, datë 28.07.2021 të Gjykatës së Posaçme të Apelit për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar.

Ish-kryebashkiaku i Lushnjes, Fatos Tushe sëbashku me 8 zyrtarë të tjerë të bashkisë dhe 2 biznesmenë u arrestuan më 6 korrik me urdhër të SPAK nën akuzën e shpërdorimit të detyrës dhe përfshirjes në një tender abuziv.