FOTO+EMRAT – Krijuan “bandën e Krishtlindjeve” dhe kryen 15 grabitje, kush janë të rinjtë shqiptarë të arrestuar në Itali

Ata e kishin bazën e tyre në periferi, nga ku niseshin për të kryer vjedhje të përsëritura në shtëpitë e qytetit, krahinës dhe gjithashtu në Viadana (Mn) në Itali. Rreth pesëmbëdhjetë grabitje i atribuohen bandës së përbërë nga dy shqiptarë që vepruan afër festimeve të Krishtlindjes dhe festave të fundvitit. Hetimet e karabinierëve të Reggio Emilia dhe Rubiera kanë bërë të mundur zbulimin e veprimtarisë kr.i.minale të dyshes, e cila ka përfunduar në burg.

Këtë mëngjes, prokurori kërkoi nga gjykatësi masën e paraburgimit për shqiptarët Mario Kishta, 21 vjeç me banim në Kremonesndhe bashkatdhetarin 23-vjeçar Isuf Fisti, pa një shtëpi të përhershme, të dy me vendbanim në Reggio Emilia.


Në ndërtesën ku qëndronin, pas kontrollit, u gjet një pjesë e mallrave të vjedhura (bizhuteri dhe para), si dhe mjete dhe veshje të ndryshme të cilat visheshin për t’u maskuar para se të kryenin grabitjet.

Në listën e sendeve të sekuestruara janë: Një Ford Kuga i denoncuar i vjedhur në Sant’Ilario më 14 dhjetor 2019, disa telefona inteligjentë, PC portative, tableta, orë të vlefshme, bizhuteri ari, parfume, pajisje, pajisje për të njohur metalet e çmuara, dy palë doreza, mjete vjedhjeje, çelësat e një Volkswagen, 3.900 euro dhe 1.400 lekë shqiptarë.

Midis 17 dhe 25 dhjetorit, të dy shqiptarët kryen bastisje në Reggio Emilia, Rubiera, Montecchio, Bibbiano dhe Viadana, duke vepruar gjithnjë në muzg dhe duke u kujdesur që pronarët të mos ishin të pranishëm në shtëpi.

Hetimet e mëtejshme janë duke u zhvilluar për të zbuluar përfshirjen e të arrestuarve në grabitje të tjera.

 ABCOM ║ VODAFONE