FOTO – Vatër zjarri në Berdicë të Shkodrës, tre zjarrëfikëse në vendngjarje për të parandaluar afrimin tek banesat

Para pak minutave njoftohet se është shfaqur një vatër zjarri në Berdicë të Shkodrës. Sipas informacioneve nga vendngjarja, flakët janë shfaqur në lagjen Masmalaj të Berdicës së Madhe, afër disa banesave.

Sapo kanë marrë informacionin, në vendngjarje kanë mbërritur dy zjarrëfikëse të MZSH- së së Bashkisë Shkodër dhe më pas, edhe një e tretë. Mësohet se në mbështetje janë edhe inspektorë të pyjeve dhe banorë të zonës.

Zjarri favorizohet nga era e fortë, ndërsa janë pranë edhe disa banesa të cilat nuk duhet lejuar të preken nga flakët. Mësohet se rreth orës 22.15, falë ndërhyrjes së zjarrëfikësëve, zjarri të fiket duke parandaluar avancimin e tij drejt banesave.