ShkodraWeb Media

E Vërteta të bën të lirë!

FOTO/ Prezantimi i Kështjellës së Rozafës në një platformë të re…

Kalaja e Rozafës në Shkodër është bërë pjesë e një rruge të re turistike që promovon Keshtjellat e Ballkanit si disa nga atraksionet më të rëndësishme kulturore dhe historike në rajon. Ky projekt, i iniciuar nga Fondacioni EXIT, me ndihmën e BE-së dhe Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal, ka për qëllim të promovojë katër kështjellat historike në katër vende të Ballkanit duke u mbështetur në industritë krijuese dhe trashëgiminë kulturore: Kalaja e Rozafës në Shkodër – Shqiperi, Old Town Budva në Mal të Zi, Petrovaradinit Kalaja në Novi Sad, Serbi, dhe Kalaja Kastel në Banja Luka, Bosnje dhe Hercegovinë.

Platforma unike është paraqitur mbrëmë në Shkodër e cila duhet të jetë një mënyrë kreative dhe moderne për turistët nga e gjithë bota për të mësuar në lidhje me disa nga vendet më të mira që mund të vizitojnë në kuadër të trashëgimisë kulturore të Ballkanit.

Në prezantimin e projektit, Drejtori i Turizmit, ne Bashkine Shkodër , Gentian Memaj theksoi se: “Qëllimi i këtij projekti është të promovojë monumentet e Shkodrës në mënyrën më të mirë të mundshme . Unë jam mirënjohës I Fondacionit EXIT, Këshillit për Bashkëpunim Rajonal dhe Bashkimin Evropian për iniciativën dhe përpjekjet për zbatimin e suksesshëm të projektit qe po krijon ura midis vendeve në rajon.

Gjithashtu do të çojë në krijimin, promovimin dhe zhvillimin e një oferte turistike rajonale , duke përdorur një platformë të specializuar të internetit për të tërhequr të rinj nga e gjithë bota.

Drejtori i artit i projektit “Creative History Balkans Tours”, Zoran Stefanoviq , thotë se është i nderuar që është pjesë e këtij projekti: “Fondacioni Exit ka, me mbështetjen e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal, BE dhe me përfshirjen e ekspertëve ndërkombëtarë , u ka mundësuar qytetarëve dhe autoriteteve lokale të Shkodrës që të prezantojnë zonën dhe potencialin e saj në një mënyrë të re për miliona udhëtarë botërorë dhe të dashuruar të kulturës. Ne e shohim Shkodrën si kryeqytet të mikpritjes, qendra e traditës së lindjes se fotografisë, gastronomisë dhe muzikës, por kryesisht një vend ku gjithçka është në dispozicionin tuaj – një det i mrekullueshem, një liqen i madh dhe male emocionuese “, tha Stefanoviq.

Drejtoresha e Drejtorisë Rajonale të Kulturës Kombëtare Shkodër, Majlinda Lacaj tha se Kështjella e Shkodrës , Rozafa është një nga monumentet më të rëndësishme të trashëgimisë kulturore në Shqipëri dhe më të vizituar në të gjithë rajonin verior. Creative History Balkans Tour ka nje rendesi te madhe ne promovimin e kësaj kështjelle në mbarë botën per tu njohur me historinë, legjenden, natyren etj.

Me qëllim rritjen e rëndësisë dhe madhështisë se këtyre kështjellave, Fondacioni EXIT fillon një konkurs me foto dhe fton të gjithë ata që duan fotografine për të marrë pjesë në promovimin e këtyre monumenteve kulturore dhe historike.Fotografitë më të mira do të publikohen në platformën e internetit të projektit CHBT dhe rrjetet sociale të Exit, ndërsa fituesit e garave do të marrin shpërblime të vlefshme monetare. Më shumë informacion në lidhje me konkursin mund të gjeni në www.creativehistorybalkans.com.

Për tu bërë pjesë e grupit "ShkodraWeb Media" mjafton të klikoni JOIN GROUP dhe kerkesa juaj do të shqyrtohet menjëherë. KOMUNITETI SHKODRAWEB MEDIA ONLINE: https://www.facebook.com/groups/shkodrawebportal/

Copyright ShkodraWeb Media © 2019 All rights reserved. | Politika e Privatësisë nga ShkodraWeb Media.