FOTO – “Po dëmtohet rëndë fauna e rrallë e liqenit më të madh të Ballkanit”, kryebashkiakja e Shkodrës denoncon gjuetinë e paligjshme

Kryetarja e Bashkisë së Shkodrës Voltana Ademi, e ka nisur ditën me një publikim në faqen e saj zyrtare në Facebook, duke denoncuar një fenomen shqetësues sipas saj. Në pak rreshta, të shoqrëuar edhe me foto nga Liqeni i Shkodrës, Ademi denoncon gjuetinë e paligjshme që po dëmton faunën e rrallë të liqenit më të madh të Bllkanit.


“📌 Në Shkodër në Liqenin e Shkodrës gjuetia e paligjshme e zogjve, me çifte nuk pushon, me “breshëri”.

🆘 Po dëmtohet rëndë fauna e rrallë e liqenit më të madh të Ballkanit.

📢 Kam komunikuar me policinë kufitare dhe të rendit. U kam kërkuar monitorimin dhe kontrollin me përgjegjësi. Lëshimi “pa duar” i situatës është skandaloz, i pafalshëm.”, shkruan Ademi.

Një moratorium që ndalon gjuetinë është akoma në fuqi deri në vitin 2021 dhe agjensitë ligjzbatuese kanë detyrimin të monitotojnë zbatimi e saj. Aq më shumë, kur gjuetia me çifte terheq vemendjen. Sidomos në zona të frekuentuara që në mëngjes herët, siç është bregu i Liqenit të Shkodrës në krahun e Shirokës. /ShkodraWeb Media/

Mbështet ShkodraWeb Media

ShkodraWeb Channel