FOTO – Partia Lëvizja e Legalitetit mbledh Kuvendin Kombëtar, rezultatet e 25 prillit 2021 sjellin rikonfirmimin…

Sot Partia Lëvizja e Legalitetit ka mbledhur Kuvendin Kombëtar, i 20- në radhën e tyre. Kuvendi Kombëtar i zhvilloi punimet pas zgjedhjeve të 25 prillit, duke qenë edhe një analizë për rezultatet e arritura.

Punimet e Kuvendit Kombëtar janë përshendetur edhe nga Princ Leka II, përmes një letre të lexuar nga një këshilltar i Oborrit Mbretëror. PLL është e vetmja parti politike e cila ka në programin e saj politik rivendosjen e monarkisë në Shqipëri.

Punimet kanë vijuar me raportin por edhe me fjalime e përshendetje të tjera të zyrtarëve të PLL- së dhe të ftuarve në këtë Kuvend Kombëtar.

Më pas, ka ardhur momenti i zgjedhjes së organeve drejtuese të reja të partisë dhe kryetarit të saj. Nga vota e delegatëve është rikonfirmuar edhe për 4 vite Shpëtim Axhami si kryetar i PLL- së.


Falë edhe lidershipit të tij, në zgjedhjet e fundit parlamentare PLL arriti të përfaqësohej në Kuvend me Andia Ullirin si dhe të merren mbi 14 mijë vota. Kjo u arrit përmes një riorganizimi dinamik në terren por edhe aleance të vlerave.

Në Shkodër, PLL ka patur një degë mjaft të fuqishme. Madje, në vitin 1996, E Djathta e Bashkuar, e përbërë nga PLL dhe Balli Kombëtar, fituan postin e kryebashkiakut të Shkodrës me Bahri Boriçi, ndërsa çuan si deputet në Kuvend edhe Nexhat Kalin. Në Këshillit Bashkiak, PLL ka patur përfaqësim të rregullt thuasje në vijimësi nga 1992.

Open

Close