NEWS I ShkodraWeb.com

ShkodraWeb Media – E Verteta të bën të lirë!

FOTO/ “Murgeshat e Luginës”, e nisën me 12 rrënjë kanabis para 8 viteve- sot fitojnë 1 milion dollaë në vit…

“Murgeshat e Luginës”, kështu njihen murgeshat në Kaliforni, të cilat merren me kultivimin e kanabisit, aktivitet i cili i jep plot 1 milion dollarë në vit nga shitja. Motrat e nisën biznesin e tyre në vitin 2011, me vetëm 12 bimë, ndërsa tani klientët e tyre janë të shumtë, ndërsa e shesin bimën narkotike në të gjithë vendin. Historia e tyre u publikua nga dokumentari Breaking Habits’, i drejtuar nga regjisori britanik Rob Ryan.


Murgesha Kate, 60 vjeçe, e cila banon në Merced County, Kaliforni së bashku me motrat e tjera, tha se ishin frymëzuar nga filmi ‘Breaking Habits’, i drejtuar nga regjisori britanik Rob Ryan, që eksploron historinë dhe mbijetesën e murgeshave për të nisur kultivimin e bimës.

“E kam parë dokumentarin kaq shumë herë, saqë jam sëmurë prej tij, por të gjithë e pëlqejnë atë, kështu që unë jam e lumtur për këtë”, tha ajo. Dokumentari zbulon sesi murgesha Kate dhe bashkësia e motrave të saj kanë luftuar kundër racizmit të zezakëve.

Deri tani motra Kate është përpjekur të shërojë tetë njerëz, të cilët kanë qenë përdorues të drogës. Murgeshat e përdorin gjithashtu për të trajtuar çdo sëmundje nga epilepsia në kancer.

“Ne kurojmë njerëz nga varësia e drogës dhe suksesi është 100% i sigurt. Kemi punuar me tetë njerëz që ishin të varur nga alkooli, duhani apo metadoni dhe gjithë u bënë më mirë”, tha motra Kate, e cila dikur punonte si një ekzekutive e lartë në një kompani fluturimi, përpara se të kthehej në bujqësi. “Kjo që ne bëjmë është një shkallë më e lartë suksesi sesa ‘Alcoholics Anonymous’,”tha motra Kate.

Rob Roban thotë se lufta e motrës Kate për të ndryshuar industrinë e kanabisit nga stoner në shërues është e vërtetë dhe e përzemërt. Dokumentari është vetëm një pjesë e planit të motrave për zgjerimin botëror të perandorisë së tyre medicinale të marihuanës. Më 22 prill, murgeshat e aktivitetit të kanabisit do të protestojnë ndaj privilegjit kishtar, që lejon abuzime.

Për t’u abonuar në kanalin tone në YouTube ShkodraWeb TV mjafton të klikoni: SUBSCRIBE dhe do të informoheni me lajme me video por dhe argëtoheni pa fund me humor të zgjedhur! ABONOHU tani!