Foto/ Kryeministri Rama perseri per Shkodren, shkruan per konviktin “Malet tona”…

Ne rubriken e tij te pernatshme ne Facebook AMARCORD, kryeministri Edi Rama i kthehet Shkodres dhe konviktit te famshem “Malet tona”. Rama shkruan: “Kjo foto e qershorit 1923 shkrepur në konviktin Malet Tona në Shkodër, dëshmon se një vit pasi ishin krijuar me shtysën e filantropit të madh shqiptardashës, ushtarakut britanik Aubrey Herbert, prej familjes së Lordeve Carnarvon, boys scout, skautistët e rinj shqiptarë ishin në lulëzim të plotë. “Semper parati” – “Gjithmonë të përgatitur” ka qënë kahera moto e skautizmit në mbarë botën, si një etapë iniciatike dhe salduese në solidaritet e të rinjve që herët a vonë do të përballen në jetë me vështirësitë fizike dhe shpirtërore të kohës në të cilën jetojnë.”