FOTO/ IS nuk humb kohë, emëron pasuesin e Al Bagdadit- njihet me nofkën “profesori”…

Pas lajmit te dhene nga presidenti i SHBA-se, Donald Trump se lideri i IS.IS Abu Abu Bakr al-Bagdadi vdiq “si një qen”, IS.IS duket se ka tashme gati drejtuesin e vet te ri. Mediat e huaja shkruajne se ne krye te IS.IS eshte Abdullah Qardash, i njohur edhe si Karshesh, apo Profesori.

Per te raportohet se ai ishte nominuar nga al-Bagdadi më herët për të drejtuar grupin, nderkohe qe me heret ka sherbyer edhe ne kohen e Saddam Hussein. Thuhet se ISIS ka qene gati për vd.ekjen e ish liderit dhe kishte marre masat per cdo situate.