FOTO E RRALLE/ Dhoma e burgut komunist, ku kishte edhe nje…televizor

Studiuesi Kastriot Dervishi ka publikuar ne Facebook nje foto te rralle, nje dhome me televizor ne burgjet e komunizmit. Foton Dervishi e ka shoqeruar me tekstin ne vijim: “1990/Dhoma e televizorit në burgun nr.318 Kosovë

Ndoshta është e vetmja foto që tregon dhomën me televizor në burgjet dhe kampet e Shqipërisë komuniste. Në një orë të caktuar, lejohej brenda një minutazhi të limituar që të burgosurit të shihnin televizor. Në burgun nr.318 në Kosovë televizori “Lura” (i porsablerë) ishte vendosur në katin e dytë. Fotoja është e vitit 1990, deri më sot ndër të rrallat e bëra brenda mjediseve ku vuhej dënimi.”. /ShkodraWeb/